437

 Ελα κι εσύ στον κόσμο του μπάσκετ – Παναχαϊκή

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φετινή δράση του προγράμματος Πυθαγόρας με θέμα «Ταξίδι στην ιστορία». Αυτή την φορά προορισμός το ιστορικό Μεσολόγγι, η πόλη της ελευθερίας που υποδέχθηκε την ακαδημία μπάσκετ της Παναχαϊκής  στον κήπο των Ηρώων και στην εξαιρετική πινακοθήκη.
Έπειτα η ακαδημία μπάσκετ της Παναχαϊκής  ξεκουράστηκε για πρόγευμα στους πρόποδες του βουνού Βαράσοβα που οι μικροί  καλαθοσφαιριστές παρακολούθησαν αναρριχήσεις ορειβατών σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία αναρρίχησης στην Ελλάδα.
Ακολούθησε ημερίδα στο χωριό Γαλατάς όπου συνολικά 100 παιδιά και γονείς από την ακαδημία  αλλά και από το ΚΔΑΠ του χωριού παρακολούθησαν τις ομιλίες των επιστημόνων του προγράμματος.Τέλος η δράση έκλεισε με παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ των παιδιών.
Η ακαδημία μπάσκετ της Παναχαϊκής  θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους ανθρώπους που συνέβαλαν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της διαδραστικής προσπάθειας του προγράμματος Πυθαγόρας.
Τον ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Φυσικής) Σακκόπουλο Σωτήρη, τον ψυχολόγο Στεφανάτο Αλέξη, τους συνοδούς της δράσης Τόγια Γιώργο, Τζιαχρήστα Σπύρο και Λιάρο Χρήστο, τον Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Γαλατά  Παπανικολάου Κων., τον Δήμαρχο του δήμου  Ναυπακτίας Λουκόπουλο Τάκη, τον Αντιδήμαρχο Ναυπακτίας  Κοτσανά Ανδρέα , τον Πρόεδρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Κονίδα Παναγιώτη και τον λογιστή του ΚΔΑΠ Πέτσα Κώστα (για την παρουσία τους στην ημερίδα), την δασκάλα Χαρά Αδαμόπουλου, την Νηπιαγωγό Χρύσα Παύλου, τον σκηνοθέτη Κώστα Φασούλα, τον Πρόεδρο της Παναχαϊκής Σεμιτέκολο Παναγιώτη και τον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας  και εμπνευστή του προγράμματος Μυκωνιάτη Μάρκο.

Αναρτήθηκε 5 Νοεμβρίου 2017, 21:40