440

Άφιξη της Αγία Ζώνης της Παναγίας  στο Γαλατά
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές της άφιξης της Αγίας  Ζώνης της Παναγίας  χθες  το απόγευμα στον  Ιερό Ναό  της Αγίας Ζώνης στο Νέο οικισμό του Γαλατά.Την Αγία Ζώνη μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Γέροντας Εφραίμ συνοδευόμενος από Πατέρες της Ιεράς Μονής όπου τοποθετήθηκε  στο εσωτερικό της εκκλησίας και πλήθος πιστών με ευλάβεια και συγκίνηση προσκύνησε.
Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκαν o  π. Δημήτριος  Καραλής, ο π. Γρηγόριος Καραλής, ο π. Γεώργιος Μπίμπος, ο κ. Γεώργιος Κωνσταντίνου και  αγόρια και κορίτσια του  Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γαλατά ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.
Επίσης στην υποδοχή παρευρέθηκαν   ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας  Θωμάς Κοτρωνιάς, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ  Αγγελική Σμπούκη, ο πρόεδρος του συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής  Ενότητας Χρήστος  Σαλαμούρας, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι  του Δήμου Ναυπακτίας    Σπύρος Τραχύλης και Κων/νος Τσουκαλάς, ο πρώην Δήμαρχος Χάλκειας Νίκος Σταμπουλόπουλος και  πλήθος πιστών. Να αναφερθεί ότι είναι μια ιστορική ημέρα η σημερινή για το Γαλατά  καθώς είναι η πρώτη φορά που το Ιερό Κειμήλιο βρίσκεται στο Γαλατά έστω και για λίγο.
Αναρτήθηκε 20 Νοεμβρίου 2017, 10:00