448

Παρουσίαση βιβλίων στο Μεσολόγγι
Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Π. Μεσολογγίου εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου  για την  παρουσίαση τριών βιβλίων με συγγραφείς εκπαιδευτικούς.
Τα βιβλία που παρουσιαστήκαν είναι :
«Είπαμε πολλά και σώνει…» της Νένας Μπούρα, που υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο Καραϊσκάκη. Το βιβλίο περιλαμβάνει παραδοσιακά, λαϊκά παραμύθια για παιδιά αλλά και για μεγάλους, για το βιβλίο  μίλησε  η Ρίτσα Πάντσιου, Εκπαιδευτικός.
«Επικοινωνία – Οικογενειακή και σχολική πραγματικότητα», του Χρήστου Κολοβού, Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας. Το βιβλίο αποτελεί μία ερευνητική προσέγγιση της επικοινωνίας τόσο στο οικογενειακό όσο και στο σχολικό περιβάλλον. Το βιβλίο  παρουσίασε η Σία Δημητρίου, Ψυχολόγος.
«Από το Κρίκελλο στα χνάρια τους… Τα χρόνια της Αντίστασης και του Εμφυλίου» του Κων/νου Σακαρέλου, που υπηρετεί στο Δημοτικό Σχολείο Γαλατά. Το βιβλίο αποτελεί ιστορική καταγραφή γεγονότων της περιόδου της Αντίστασης και του Εμφυλίου. Αφορμή για το έργο ήταν η πολιτική και κοινωνική δράση του Δασκάλου Βασίλη Παπανικολάου. Το παρουσίασε η Ανδρομάχη Παπαζήση, Εκπαιδευτικός.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν η  Μαρία Κουρκούνη, Διοικητική Υπάλληλος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δημοτικός Σύμβουλος – Πρώην Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης,  συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φίλοι και συγγενείς των συγγραφέων.
Αναρτήθηκε 13 Δεκεμβρίου  2017, 22:30