432

Γαλατάς: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας της Γεννήσεως της Θεοτόκου
Με λαμπρότητα και επισημότητα, γιορτάστηκε στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2017 στο Γαλατά η εορτή της Παναγίας, εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Το βράδυ της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τη δε Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου, με κατάνυξη ετελέσθη ο μεθεόρτιος Εσπερινός προεξάρχοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά, με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής.
Με το πέρας του Εσπερινού ξεκίνησε η περιφορά της ιερής εικόνας της Γεννήσεως της Θεοτόκου, που συνόδευαν η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου «Ο Απόλλων», ακολουθούσαν νέοι και νέες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, τα εξαπτέρυγα και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες, ο ιερός κλήρος και οι επίσημοι. Η πομπή πέρασε από κεντρικούς δρόμους του Γαλατά και κατέληξε στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Τη λιτανεία παρακολούθησαν: ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος ΔΕ Χάλκειας Αντώνης Πολονύφης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπακτίας Σπ. Τραχύλης και Κων. Τσουκαλάς, η δημοτική σύμβουλος Ναυπακτίας Αγγελική Σμπούκη-Πελέκη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αστυνομικής Διευθύνσεως Αιτωλίας και ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπόκας καθώς και δεκάδες πιστοί από τον Γαλατά και την ευρύτερη περιοχή. Ο εορτασμός της Γεννήσεως της Θεοτόκου έκλεισε με την φιλαρμονική και τους πιστούς να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Αναρτήθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2017, 07:50