526

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
526-ΑΡΜΟΝΙΑ (2)Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά «ΑΡΜΟΝΙΑ», το Σάββατο 14/12/2019 υλοποίησε εκδήλωση που, ουσιαστικά, αποτελεί αφετηρία μιας σειράς δράσεων για την καταπολέμηση κι εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή μας.Η εξαίρετη ομιλήτρια κ. Ορφανίδου Αλεξάνδρα, Πρωτοδίκης – Ανακρίτρια Μεσολογγίου, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο της χώρας μας, που αφορά τις ποινές για τους θύτες βίας, είναι ξεκάθαρο και πλήρες, αρκεί το θύμα να έχει τη δύναμη να μιλήσει και να καταγγείλει τον θύτη ή ακόμη και κάποιος άλλος να προβεί σε καταγγελίες κακοποιήσεις ατόμων.
Η επίσης εξαίρετη κ. Σιάσου Πολυξένη, Κλινική Ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας ,παρουσίασε τα ποσοστά άσκησης βίας σε γυναίκες με θύτες μέσα από την οικογένεια διεθνώς αλλά και στη χώρα μας και έδωσε πτυχές προβληματισμού, παρουσιάζοντας το προφίλ του θύτη και την άσχημη κατάσταση στην οποία έρχεται το θύμα.
Τονίστηκε ότι η βία εκφράζεται λεκτικά, ψυχολογικά, σωματικά. Ότι βία σημαίνει εξαναγκασμός, κυριαρχία και οδηγεί στην απομόνωση και, δυστυχώς, μικρά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλονται γιατί τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν και νιώθουν ένοχα.
Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κ. Βάσω Βήττα που πρωτοστατεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μέσω της εργασίας της και παροτρύνει τα θύματα να μιλούν και να ζητούν βοήθεια.
Ο Σύλλογος Γυναικών Γαλατά θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει στην περιοχή μας για την ανάδειξη του προβλήματος και τη λύση του.
Ευχαριστούμε από καρδιάς το κοινό που παρακολούθησε με προσοχή την εκδήλωση. Τους συνανθρώπους μας που με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις τους συνέβαλαν στο να γίνει εποικοδομητικός διάλογος. Ο προβληματισμός τους ανέδειξε την αγωνία όλων και την ανάγκη για αλλαγή θέσεων, απόψεων και συμπεριφορών στο «κοινωνικό είναι και γίγνεσθαι».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά για την παραχώρηση του χώρου. Επίσης στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Αρχαία Καλυδώνα» κ. Σπυριδούλα Καμπά και στην εθελόντρια κα Βιβή Παξινού που στήριξαν την εκδήλωση μας.
Αναρτήθηκε 15 Δεκεμβρίου 2019, 22:50