532

Στοματική Υγιεινή σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά

532-IMG_ (1)Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά, πρόγραμμα με θέμα: “Αγωγή Στοματικής Υγείας ”.
Η ενημέρωση έγινε από το επιστημονικό προσωπικό που απαρτίζει την ομάδα Αγωγής Υγείας Ναυπάκτου κ. Ζορμπά Μαρία, κ. Σακκά Μαγιούλα και τον Οδοντίατρο κ. Κοταντούλα Κων/νο.
Στόχος του προγράμματος ήταν:
•  Να αποκτήσουν οι μαθητές εμπειρία και γνώση στα κύρια θέματα που σχετίζονται με τη στοματική υγιεινή (στοματική κοιλότητα, δόντια, τι πρέπει να τρώνε για να έχουν γερά δόντια, ποιες τροφές καταστρέφουν τα δόντια, σε ποιες τροφές βρίσκεται ‘κρυμμένη’ η ζάχαρη).
•  Να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της ατομικής υγιεινής και να καταλάβουν ότι η υγεία του καθενός αποτελεί πρωτίστως προσωπική ευθύνη.
•  Να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα λήψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων για μια καλή στοματική υγεία (τήρηση των κανόνων ατομικής στοματικής υγιεινής, τακτικός έλεγχος των δοντιών από τον οδοντίατρο, καθαρισμός ή φθορίωση δοντιών).
Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή το πρόγραμμα μέσα από την προβολή εικόνων, είδαν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να περιποιούνται τα δόντια τους και ζήτησαν από τους υπεύθυνους του προγράμματος να τους δώσουν απαντήσεις στις απορίες τους. Τέλος έγινε έλεγχος των δοντιών τους και ενημερώθηκαν για προβλήματα που εντοπίστηκαν.
Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του προγράμματος για την πολύ ωραία ενημέρωση που έγινε στους μαθητές.
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Παπανικολάου Κων/νος
Αναρτήθηκε 10 Φεβρουαρίου 2020, 19:45