608

«9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 »
«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»
608- (1)Τα Δημοτικά Σχολεία Γαλατά-Ευηνοχωρίου-Τρικόρφου-Γαβρολίμνης την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 συναντήθηκαν στο γήπεδο Γαλατά, προκειμένου να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού καθώς και της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Οι μαθητές της Έκτης τάξης ζωγράφισαν το σύνθημα της ημέρας. Έγινε αναφορά – ομιλία στο σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» που στόχο έχει την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.
Ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Δ.Σ Γαλατά κ. Τσιούνης Παναγιώτης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων σχεδίασαν από κοινού τις σχετικές με την ημέρα δράσεις. Οι δράσεις αφορούσαν το σύνολο των μαθητών-τριών και ήταν: περπάτημα, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ταχύτητα με εμπόδια, μαντηλάκι, ρολόι, διοργάνωση εσωτερικού πρωταθλήματος (ποδόσφαιρο).
Στα πλαίσια της ενίσχυσης των σχέσεων των μαθητών του σχολείου μας με μαθητές όμορων σχολικών μονάδων, οι μαθητές/τριες ένιωσαν τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και τον φόβο της αποτυχίας, καθώς ο άθληση αποτελεί δικαίωμα για όλους.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ολόψυχα, το πρόεδρο της κοινότητας Γαλατά κ. Μπαλωμένο Λευτέρη για τον παραχώρηση του γηπέδου στους μαθητές.
Ο Διευθυντής του Δ.Σ Γαλατά
Παπανικολάου Κων/νος
Αναρτήθηκε 2 Οκτωβρίου 2022, 20:40