622

Περιβαλλοντικός, Φυσιολατρικός, Πολιτιστικός, Σύλλογος Οικισμού Κρυονερίου
kryonericlubΔελτίο Τύπου
Κρυονέρι, 5 Απριλίου 2023
Στις 8 Μαρτίου 2023 ημέρα Τετάρτη, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιβαλλοντικού, Φυσιολατρικού, Πολιτιστικού, Συλλόγου Οικισμού Κρυονερίου, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπάκτου με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Γκίζα όταν και κατέθεσε υπόμνημα με μια σειρά θεμάτων τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου Ναυπακτίας.
Τα βασικά θέματα της συζήτησης αφορούσαν τα εξής:
1. Κατασκευή Μαρίνας Σκαφών / Αλιευτικού Καταφυγίου.
2. Ανάπλαση του λιμανιού του Κρυονερίου.
3. Άμεση αποκατάσταση του δικτύου τηλεπικοινωνιών στην περιοχή Κρυονερίου σύμφωνα με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.
4. Ενημέρωση για το στάδιο υλοποίησης των προγραμμάτων «Μέτρο 19 -ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜE ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD) – LEADER»
• «Καθαρισμός και Σήμανση Μονοπατιών Όρους Βαράσοβας», ΚΩΔ. ΟΠΣΑΑ: 0011466048.
• «Βελτίωση Εκσυγχρονισμός Αναρριχητικού Πεδίου Βαράσοβας» ΚΩΔ.ΟΠΣΑΑ: 0011466840_1

Ο κ. Γκίζας παρείχε απαντήσεις στα εξής θέματα:
1. Έχει προβλεφθεί και εγκριθεί ένα σημαντικό ποσό μέσω αναπτυξιακών έργων και κονδυλίων για έναρξη μελετών οι οποίες θα προβλέψουν το κόστος για αναπλάσεις των λιμανιών του Δήμου Ναυπακτίας. Για το λιμάνι Κρυονερίου προβλέπεται μελέτη για ανάπλαση και περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού.
2. Έχει ξεκινήσει η μελέτη για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Κρυονερίου – Καρουρότρυπας με ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμηση, φωτισμό κτλ.
3. Έως τον Σεπτέμβριο του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία αφορούν τον καθαρισμό και τη σήμανση των μονοπατιών καθώς και τη βελτίωση τον εκσυγχρονισμό του αναρριχητικού πεδίου του όρους της Βαράσοβας.
4. Με το πέρας των εργασιών θα συμπεριληφθεί η Βαράσοβα στην τουριστική διαφημιστική εκστρατεία προώθησης και προβολής του Δήμου Ναυπακτίας.
Ο σύλλογος ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ναυπάκτου κ. Γκίζα για την ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση σε κάθε θέμα ξεχωριστά αλλά και για την διάθεση εξεύρεσης λύσεων σε θέματα ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου. Ευελπιστούμε πως θα αρχίσουμε να βλέπουμε άμεσα τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας.
Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου,
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος,
Δρ. Δημήτρης Γκίκας

Αναρτήθηκε 21 Απριλίου 2023, 21:22

2023-3-8-Δήμαρχος Γκίζας