637-24

Μπράβο και πάλι μπράβο!
ΠΛΑΤΕΙΑ οικΤου Κώστα Σακαρέλου
Επειδή μένω στην περιοχή, επισκέπτομαι συχνά τον Νέο Οικισμό. Κατά την τελευταία μου επίσκεψη, με χαρά και ικανοποίηση διαπίστωσα πως οι εργασίες κατασκευής της πλατείας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Το έργο, ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή, άρρηκτα δεμένο με το φυσικό περιβάλλον, σιγά σιγά αποπερατώνεται. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το μικρό θεατράκι, τα διαφορετικά επίπεδα της πλατείας, καθώς και οι διάδρομοι επικοινωνίας των επιπέδων αυτών.
Με την ολοκλήρωσή του, θα προσφέρει αξία όχι μόνο στον Νέο Οικισμό και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σε όλο τον Γαλατά, αφού θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Η πλατεία προσφέρει απλόχερα άμεση επαφή με τη φύση, απίστευτη θέα στον Πατραϊκό κόλπο, το Ιόνιο πέλαγος, τις ακτές της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, τον κάμπο του Γαλατά και του Ευηνοχωρίου, τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τη νότια πλαγιά του Αρακύνθου.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές του έργου, στον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κοινότητας Γαλατά, στον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Ναυπακτίας, στον αρχιτέκτονα μελετητή του έργου, καθώς και στους σμιλευτές της πέτρας – χτίστες. Τέτοια έργα δημιουργούν ψυχική ανάταση, καθώς και υπερηφάνεια για τον τόπο, στον οποίο ζούμε. Τα αξίζουμε, τα δικαιούμαστε, μας ανήκουν, τα σεβόμαστε, τα προβάλλουμε, τα προστατεύουμε!
Αναρτήθηκε 20 Μαρτίου 2024 21:00